VÍCE INFORMACÍ

Všechny informace k produktům slazení na jednom místě..

Přehled druhů slazení (sirupy)

Používá se na všechno, kde se dá nahradit řepný cukr, tzn. do vody, čaje a dalších běžných nápojů. Není vhodné přídávat tam kam se kyselina citronová nehodí.

  1. Sirup Borůvka
  2. Sirup Brusinka
  3. Sirup Jahoda
  4. Sirup Malina
  5. Sirup Pomeranč
  6. Sirup Citron
  7. Sirup Aloe Vera
  8. Sirup Rakytník
  9. Sirup Zelené jablko
  10. Sirup Mango
  11. Sirup Broskev
  12. Sirup Višeň
  13. Sirup Meruňka

Přehled druhů slazení s příchutí

Používá se na všechno, kde se dá nahradit řepný cukr, tzn. do kávy, mléka, čajů a pokrmů teplých i studených..


  1. Slazení s příchutí vanilky
  2. Slazení s příchutí karamelu
  3. Slazení s příchutí javoru
  4. Slazení s příchutí medu
  5. Slazení s příchutí oříšku
  6. Slazení s příchutí kokosu
  7. Slazení s příchutí skořice
  8. Slazení s příchutí perníku


Slazení (tekutý cukr)

Lze nahradit běžně používaný cukr všech nápojích i potravinách.

Co je Stévie?

Bílý prášek Steviol glykosidy je výtažek z rostliny Stevia Rebaudiana Bertoni, lidově Stévie sladká Původem je z Jižní Ameriky, a používá jako sladidlo po celém světě. Steviol glykosidy je výtažek s nulovou kalorickou hodnotou. Od roku 2011 je povolena její konzumace v EU. Na trhu je více druhů avšak nebylo jednoduché vybrat tu nejkvalitnější.

U Stévie sladké se cení její vysoká sladivost a minimální pachuť. Je až 300 x sladší než řepný cukr a v organismu působí pozitivně , neboť má nulovou kalorickou hodnotu, proto je oproti ostaním sladidlům je velice šetrná.

Záporem Stévie sladké je nepřehlédnutelná pachuť. Z tohoto důvodu jsme byli nuceni "zabalit" Stévii do fruktózy a tím tuto pachuť zcela eleminovat.

Všechny druhy slazení mají 40% sladivosti Stévie a 60% sladivosti Fruktózy.

Co je Fruktóza?

  • Jedná se o monosacharid (jednoduchý cukr), který se běžně se nachází v ovoci. (Pro všechny druhy slazení používáme krystalickou práškovou fruktózu vysoké kvality).
  • je lehce stravitelná a v kombinaci se Stévií vytváří pro organismus ideální varianty spotřeby cukrů,
  • protože 40% sladivosti našeho výrobku tvoří stévie, netýká se nás problém ukládání a přeměna fruktózy v jaterní tuk při konzumaci tak organismus díky stévii dostane výrazně méně fruktózy a proto je tato fruktóza zdroj energie ve svalech.

Pokud se konzumuje příliš mnoho fruktózy nestačí ji tělo zpracovat jako zdroj energie a tato pak končí v játrech, kde probíhá tzv. Jaterní metabolismus fruktózy a může docházet k ukládání v játrech jako jaterní tuk.

Tento problém se našeho výrobku netýká, protože naše ředění je 1 : 19, díky Stévii. Při běžné spotřebě tedy nedochází k  nadměrné konzumaci fruktózy.

Co jsou to přírodní extrakty?

Přírodní extrakty jsou zpracované rostlinné výtažky, (listy, plody, kořeny atp.) My používáme tekuté, v poměru mezi výtažkem a vylohovadlem v poměru 1 : 1 .

Aromata jsou vyrobena z kvalitních surovin nikoliv z látek, které je napodobují!

Používáme aromata jen od osvědčených výrobců,kteří prokazatelně a pečlivě vybírají suroviny a nepoužívají konzervační látky a ani geneticky modifikované plodiny.

Co jsou to barviva?

Používáme pouze přírodní barviva rostilnného původu.

Používáme:

  • výtažky z červené řepy a mrkve,
  • slupky z červených hroznů,
  • chlorofil ze Spiruliny a mořských řas,
  • kurkuma, světlice barvířská a citron.

Proč je záruka 24 měsíců?

Hustota sirupu a slazení je tak vysoká, že nedovolí kvasinkám a ani baktériím aby v tomto roztoku mohly žít a rozmnožovat se. Proto není potřeba:

  • konzervace, ani chemická a ani biologická,
  • výrobek pasterovat.

Důležité upozornění pro spotřebitele!

Po otevření výrobku není nutno se obávat ani kvašení a ani plesnivění a to z dvou důvodů:

  • díky vysoké koncentraci
  • protože víčko je opatřeno membránou, takže načnutý výrobek je stále uzavřen

Proč jsou barvy slazení nestabilní?

Barvy jsou někdy nestabilní, protože jsou vyrobeny výhradně z přírodních surovin, které nejsou chemicky stabilizovány.

Například: 

  • Zeleň listová se může rozdělit (Aloe Vera), nebo může vyblednout (Zelené jablko),
  • Beta karoten může rozdělit nebo kroužkovat v citronu, pomeranči, mangu nebo broskvi.

Proč chutná slazení jinak než ostatní výrobky?

  • používáme stévii,
  • dokázali jsme sladit a vyváženě namíchat všechny komponenty tak, že jsou nezaměnitelné svoji typickou chutí a vůní oproti konkurenci.

Stejnou výrobu v současné době nikdo jiný nedělá.
Naše výrobky nemají v tomto složení konkurenci.
Náš výrobek je zcela jedinečný.


Shrnutí informací: slazení Sirupy

Sirupy jsou vyváženou kombinací Stévie sladké (steviol glykosidy), jednoduchého přírodního ovocného cukru a extraktu.

  • Lahodná chuť
  • Bez řepného cukru.
  • Bez chemických konzervantů a barviva.
  • Bez umělých sladidel.
  • Velmi nízká kalorická hodnota.

GLYKEMICKÝ INDEX 25

Bez Glutenu, Bez HFCS, Bez GMO
Vysoká sladivost, 1 kávová lžička = 1 kostka cukru.

Trvanlivost 24 měsíců

Sirupy jsou vhodné:  

  • do nápojů ( sirup + voda)
  • do SodaStreamů (velmi populární)
  • na ochucení smoothie nápojů
  • do čajů / ochucení
  • do mléka a jogurtů
  • do zmrzliny a zmrzlinových pohárů
  • na ovocné a krémové dorty
  • do ovocných kmedlíků
  • na palačinky, lívance, vafle i buchty (oblíbené u dětí).

O produktu

  • Vysoká sladivost v malém množství.
  • Dobře a rychle rozpustný.
  • Nízký glykemický index 25.
  • Bez řepného cukru.
  • Bez konzervantů a umělých barviv.
  • Vhodné pro děti a kojící matky.
  • Vhodné při redukci váhy.

Určeno pro přípravu teplých i studených nápojů a čajů. Oblíbené také jako poleva pro sladké jídla (palačinky, vafle, dorty zmrzliny, apod.).


Stévie sladká je bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina, jež má svůj původ v Brazílii. Její listy neobsahují kalorie a jsou mnohonásobně sladší než cukr(některé zdroje uvádí, až 300 krát). Studie, které byly provedeny se stévií prokázaly její pozitivní účinky na vysoký krevní tlak. Mimoto také působí protizánětlivě, zlepšuje trávení, snižuje únavu a v minulosti se stévie dokonce používala ke zvýšení inzulínové citlivosti u diabetiků.

Složení: Fruktóza /ovocný cukr - pitná voda - přírodní extrakt (dle jednotlivých druhů) - ovocno-zeleninový koncentrát
(přírodní barvivo) - kyselina citronová - sladidlo Steviol glykosidy.
Sirupy obsahují kyselinu citronovou a proto nejsou vhodné pro vaření.

Obal:
Lékovka | Tento platst nekontaminuje obsah láhve.  

Skladování: Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunečnímu záření. 
Případná sedimentace není na závadu.

Sirupy jsou určeny také pro diabetiky, pro nemocné osoby fenylketonurií, celiakií a pro osoby s bezlepkovou dietou.

NUTRIČNÍ HODNOTY PRO 100g SLAZENÍ S PŘÍCHUTÍ

STÉVIE SLADKÁ: 40% | relativní sladivosti sacharózového ekvivalentu   

Nutriční hodnoty slazení (sirupy)
Nutriční hodnoty slazení (sirupy)

Shrnutí informací: slazení Tekutý cukr

Jiné Slazení (Tekutý Cukr) je vyváženou kombinací Stévie sladké (steviol glykosidy) a jednoduchého přírodního ovocného cukru.

  • Bez řepného cukru, přitom chuťově stejný
  • Bez chemických konzervantů a barviv.
  • Bez umělých sladidel.
  • Velmi nízká kalorická hodnota.

GLYKEMICKÝ INDEX 25

Bez Glutenu, Bez HFCS, Bez GMO

Vysoká sladivost, 1 kávová lžička = 1 kostka cukru

Trvanlivost 24 měsíců

O produktu

Určeno k přímé spotřebě bez ředění a na přípravu sladkých pokrmů.

  • Vysoká sladivost.
  • Dobře a rychle rozpustný.
  • Nízký glykemický index 25.
  • Vhodné pro děti a kojící matky.
  • Vhodné při redukci váhy.

Slazení s příchutí neobsahuje kyselinu citronovou a proto je vhodné také pro vaření.

"Tekutý cukr" je určen také pro diabetiky, pro nemocné osoby fenylketonurií, celiakií a pro osoby s bezlepkovou dietou.

NUTRIČNÍ HODNOTY PRO 100g SLAZENÍ S PŘÍCHUTÍ

STÉVIE SLADKÁ: 40% | relativní sladivosti sacharózového ekvivalentu     

Nutriční hodnoty slazení (tekutý cukr)
Nutriční hodnoty slazení (tekutý cukr)

Shrnutí informací: slazení s příchutí

Slazení s príchutí je vyváženou kombinací Stévie sladké (steviol glykosidy), jednoduchého přírodního ovocného cukru a extraktu.

  • Bez řepného cukru.
  • Bez chemických konzervantů a barviva.
  • Bez umělých sladidel.
  • Velmi nízká kalorická hodnota.

GLYKEMICKÝ INDEX 25

Bez Glutenu, Bez HFCS, Bez GMO
Vysoká sladivost, 1 kávová lžička = 1 kostka cukru

Trvanlivost 24 měsíců

Slazení s příchutí je vhodné:

  • do čajů i kávy / ochucení
  • do mléka a jogurtů
  • do zmrzliny a zmrzlinových pohárů
  • na ovocné a krémové dorty
  • do ovocných kmedlíků
  • na palačinky, lívance, vafle i buchty (oblíbené u dětí).

O produktu

  • Vysoká sladivost.
  • Dobře a rychle rozpustný.
  • Nízký glykemický index 25.
  • Bez řepného cukru.
  • Bez konzervantů a umělých barviv.
  • Vhodné pro děti a kojící matky.
  • Vhodné při redukci váhy.

Vhodný pro teplou a studenou kuchyni, ke slazení teplých i studených nápojů.

Stévie sladká je bíle kvetoucí světlomilná tropická rostlina, jež má svůj původ v Brazílii. Její listy neobsahují kalorie a jsou mnohonásobně sladší než cukr(některé zdroje uvádí, až 300 krát). Studie, které byly provedeny se stévií prokázaly její pozitivní účinky na vysoký krevní tlak. Mimoto také působí protizánětlivě, zlepšuje trávení, snižuje únavu a v minulosti se stévie dokonce používala ke zvýšení inzulínové citlivosti u diabetiků. 

Složení:
Fruktóza / ovocný cukr) - pitná voda - přírodní extrakt (dle jednotlivých druhů) - sladidlo Steviol Glykosidy.  
Slazení s příchutí neobsahuje kyselinu citronovou a proto je vhodné také pro vaření.

Obal: Lékovka | Tento platst nekontaminuje obsah láhve.  

Skladování: Skladujte v suchu, nevystavujte přímému slunečnímu záření.
Případná sedimentace není na závadu. 

Jiné slazení s příchutí je určené také pro diabetiky, pro nemocné osoby fenylketonurií, celiakií a pro osoby s bezlepkovou dietou.

NUTRIČNÍ HODNOTY PRO 100g SLAZENÍ S PŘÍCHUTÍ

STÉVIE SLADKÁ: 40% | relativní sladivosti sacharózového ekvivalentu   

Nutriční hodnoty slazení (s příchutí)
Nutriční hodnoty slazení (s příchutí)

Všechny uvedené produkty jsou certifikovány a opatřeny příslušnými doklady.